četrtek, 19. junij 2014

Izlet na Madžarsko // A Trip to Hungary

Na kosilo pa na Hrvaško. :) Če živiš v Lendavi (vsaj polovičko časa, no ;)), je super to, da si pet minut stran od Hrvaške ali Madžarske. In ko ti na sončno soboto šefica prepusti avto, lahko pobegneš na izlet v Lenti. :)
And to Croatia for lunch. :) If you live in Lendava (well, at least for half the time ;)), you are just 5 minutes away from Croatia and Hungary. And when your awesome boss leaves you the car on a sunny Saturday, you can jump on a trip to Lenti. :)Bolj kot sejem so me zanimale drogerije. In Spar. :) Misliš, da bodo izdelki itak enaki kot pri nas, pa odkriješ cel kup novih stvari. Kar mi je super zanimivo je to, da prodajajo npr. čisto drugačne tortice. Od naših sem zasledila samo kremne rezine, pa še te imajo polovičko manjše. Pa mini kockice namesto tortic. Pa ježke v obliki ježkov! Vam je jasno, kje sem se največ zadrževala, ane? :) Svoje malinove kocke (ki je bila odlična in samo 27 centov!) nisem fotkala, ker je prehitro "izginila", sem pa fotkala tole stračetela čokolado, preden je je zmanjkalo, njam! :P 
I was more interested into drugstores than the fair. And Spar. :) You expect the same stuff as at home and discover a bunch of new things. What's super interesting for me is that they sell totally different cakes. And the pieces are really more reasonable - ours are way to big and creamy for me. Can you guess where I spent most of my time? ;) I didn't have time to take a photo of the raspberry cake, but it was delicious. I snapped a photo of this awesome stracciatella chocolate thought! :PBilo je prevroče za kakšne daljše sprehode, ampak en mali krog se pa vedno da narediti. In Lenti je res luštno mesto. Sploh so super tile lončki z rožami. 
It was way too hot for long walks but a short stroll never hurt. And Lente is a lovely place. I love these flower pots. 

Na kosilo sva pa pobegnila na drugi konec - na Hrvaško. Takoj za mejo je namreč odlična picerija Vuri. Tako so vsaj pravile ocene. Pa se niso motile. Res je bila dobra! 
We went to Croatia for lunch. Right after the border there's a really great pizza place Vuri. At least that's what the reviews said. And the were not wrong, it was delicious!Kaj sem odnesla pa iz drogerije? V Lentiju sem že na prvem izletu našla (brez iskanja, pač vse poti vodijo tja) drogerijo Rossmann in itak sem morala pokukati. Večina negovalnih izdelkov je podobnih, njihova Isana se mi zdi kot DM-ova Balea (še nekaj tuš gelov je izgledalo na podobno temo kot pri Balei), ampak naslednjič zagotovo kaj preizkusim. Tokrat sem raje zatavala med dekorativo. :) Tam pa je razlika. ;) Najde se namreč Rimmel, Astor, NYC in pa Lovely - madžarska kolegica Eszter mi je predlagala Lovely maskaro, ki jo precej hvalijo, cene pa so nekje v okviru Essence. Če sem prav preračunala, stane okrog 2 €. Vzela sem še eno za volumen, pa še laku se nisem mogla upreti. Vse troje skupaj je bilo okrog 5 €. Mimogrede, poklikajte k Ezster na YouTube - saj ne razumem madžarsko, ampak je vedno tako vesela, da je dan takoj lepši! :)
What did I get from the drugstore? On the first trip to Lenti I unintentionally found a drugstore Rossmann and of course I had to check it. Most of the skin care products are pretty much the same as here, they have Isana which is similar to Balea (some shower gels even looked like they had the same motives on them), but I'll try some the next time I'm there. I spent more time at the decorative part. :) There's quite some difference. They have Rimmer, Astor, NYC and Lovely (which we don't) - my Hungarian work colleague Eszter suggested the Lovely mascara that got some nice reviews. The prices are around Essence, somewhere around 2 €. I also took a mascara for volume and a nail polish. Everything was around 5 €. By the way, check Eszter's YouTube channel - I don't understand Hungarian, but she's always such a sunshine, I guarantee she'll make your day better too! :) 
Ocene pa sledijo v prihodnjih dneh! ;) 
Reviews will follow in the next few days! ;)


12 komentarjev:

 1. Čokolada izgleda odlično:)) Nisem še slišala za Lovely, bom pa zdaj počakala ocene izdelkov:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Res je bila dobra! :D Ocene pridejo pa kmalu! :))

   Izbriši
 2. Super, da odkrivaš lepote in priročnost Lendave ;)) Naslednjič moraš zaviti še v trska bar, ki na hrvaškem doli pri muri (se ga vidi ko pelješ preko mosta). Se lepo malo sprehodiš ob Muri, pol pa se še vsedeš na sonček na kako kavico :) Skoraj kot da si na morju :)) Aja pa v free shopu (al kakoli se že imenuje) imaš celo nekaj malega izdelkov body shop :)) Drugače pa... moram priznat, da že fuuul dolgo nisem bila v Lentiju v kaki drogeriji ali sparu, očitno se splača it pogledat :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Super priročna je! :D Zakon, hvala za nasvete! Na Hrvaško sva res skočila samo na kosilo, ker je bilo preeeevroče za karkoli drugega.
   Ooooo tisti shop sem pa vidla - naslednjič se obvezno ustavim, hvala ti! :D

   Izbriši
 3. Čokolada res zgleda yummy.:P
  Jaz mam do Lendave oz. do Lentija kar blizu in smo včasih večkrat šli z domačimi. :) Moram kdaj iti pokukat v drogerijo, ker Rimmel kozmetiko pa si zelo želim sprobat, prav tako pa se super slišita tudi Astor in Lovely. :)
  Drugače pa živim čiisto blizu Hrvaške meje in kar ne morem verjet, da še vedno nisem zavila v najbližji DM po nekaj stvari, ki jih imam že dolgo na WL pa jih pri nas ni. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Naslednjič si bom sigurno vzela več časa, da še ostale znamke prebrskam - tokrat sem prišla 10 min pred zaprtjem, ups. :D
   Na Hrvaškem imajo Beauty UK, ane? Kaj pa še imajo kaj od znamk? Sploh še nisem bila v hrvaški drogeriji. :D

   Izbriši
 4. you lucky girls and your trips! nothing is nearly that close here! and we don't get those brands either =P

  xoxo

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. That's why it's pretty great that Slovenia is small. :D

   Izbriši
 5. A veš, da se meni zdi, da imam nekaj v kolekciji od Lovely? Mislim, da šminko. Drugače pa meni Lenti ni lep. Jaz imam čisto blizu do njega, amppak če že, grem raje do Avstrije na izlet. Pa velikokrat sem bila v Lentiju in drogerije še nisem našla, I must be blind. Je pa fajn, da si se lepo imela. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Šminke sem gledala, pa mi ni nobena padla v oči. Pa še malo je bilo izropano stojalo. :D
   Meni je lušten ta del okrog kulturnega doma oz. karkoli je že ta stavba. :) Kaj dosti več pa nisem raziskovala pri 35 stopnjah. :D Je pa drogerija ful blizu te stavbe, v bistvu nasproti. :)) Očitno imam nos za drogerije. V Munchnu sem bila v nobenem muzeju, sem pa našla 3 drogerije v približno 1 uri. :D

   Izbriši
 6. Kak dobro. V enem dnevu v dveh državah. Tista čokolada tudi meni izgleda božansko.. Je tudi tako dobra kot izgleda? :P

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Super je bila! Nič cukrasta, ampak prava čokolada! :D

   Izbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...