sobota, 25. februar 2012

Vikersund - Saturday

Pa smo ga dobili. Novega svetovnega prvaka v poletih namreč. To je postal slovenski letalec Robert Kranjec!
And we got him! A new ski flying champion. It`s Slovenian Robert Kranjec!




Od napovedanih treh serij smo danes lahko videli le dve, kajti spet je tekmovalcem nagajal veter. Komisija se je tako odločila, da bosta novega svetovnega prvaka določili le dve seriji.
We only got to see 2 series because of the strong wind. Jury decided to get the champion after only 2 series.

V prvi seriji je presenetil Norvežan Anders Fannemel, ki je poletel do 244,5 m, kar je le 2 metra manj od svetovnega rekorda, ki ga je lani postavil Norvežan Johan Remen Evensen.
In first series we saw a great fly made by Norwegian Andres Fannemel, who landed at 244,5 m which is only 2 m less than world record.

Source

Odličen polet je uspel tudi našem Juriju Tepešu, ki je poletel 235,5 m in tako ponovno postavil osebni rekord.
Our Jurij Tepeš also performed with a great jump of 235,5 m which was enough for his new personal best.

V drugi seriji je presenetil Robert Kranjec s poletom 244 m, kar je zadostovalo za končno prvo mesto.
In second round Robert Kranjec landed at 244 m which was enough for final first place!

Drugo mesto je zasedel Norvežan Rune Velta, ki je že včeraj presenetil z odličnim poletom. Tretji je bil Avstrijec Martin Koch, ki je poletel 243 m, vendar je na koncu padel.
Second was Norwegian Rune Velta who did a great fly also yesterday. Third was Austrian Martin Koch with a fly 243 m but he fell at the end.

Source

Jutri nas čaka še ekipna tekma.
Tomorrow there will be a team competition.



We do not own any of the pictures in this blog post.

6 komentarjev:

  1. go SLOOOOO!!!!

    Congrats, your team is getting really great! =)

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  2. Juhuuu, včeraj sem bila noro vesela, danes pa spet!
    Fantje so zakon, Kranjec pa glavna faca! =))
    Skoki me sicer zanimajo, ampak nikoli se nisem preveč poglabljala v pravila. Za mene so frajerji vsi, ki se upajo spustiti po skakalnici. ;) Ampak zdaj pa vidim, da upoštevajo tudi skoke s padci in se mi poraja vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi nekdo postavil svetovni rekord, npr. 248 m, in pri tem padel. A mogoče veš kaj tudi o tem, bi se rekord sploh priznal? Pred leti vem, da jih niso upoštevali, ampak zdaj pa že nekaj časa nisem preveč pridna glede pravil in se je to morebiti spremenilo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem bila v že Ljubnem čisto prestrašena, ko sem gledala skakalnico od spodaj navzgor, kaj šele da bi se spustila po njej! :D Pa tista je mini proti letalnicam, res so pogumni.
      Tak polet bi se sicer v tekmovanju upošteval, bi pa dobil tekmovalec zelo slabe ocene od sodnikov (tako se je npr. Prevcu zgodilo teden nazaj - upoštevana daljava, ampak slabe ocene), se pa takega skoka s padcem ne upošteva za svetovni rekord. :)

      Izbriši
    2. Aha, tega pa nisem vedela, sem mislila, da če se skok s padcem na tekmi upošteva in točkuje, čeprav so ocene slabe, da potem je to tudi veljaven rezultat in če bi bil to rekord, da bi se upošteval. Sem očitno narobe sklepala, hvala, da si mi povedala. ;) Ampak saj tako je res bolj prav, sicer bi se verjetno našli ljudje, ki bi jim varnost pomenila manj kot slava in potem bi bila to samo tempirana bomba...

      Izbriši
    3. Ja, se strinjam. Sicer pa bi potem v takem primeru verjetno tudi omenjali, da je tekmovalec postavil rekord s padcem, ali kaj takega, čeprav se ga ne bi priznalo. :)

      Izbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...