petek, 09. november 2012

Interview With Dawid Kubacki

Dawid je 22-letni smučarski skakalec. Rojen je bil 12. 3. 1990 v kraju Nowy Targ na Poljskem. 
Dawid is 22 years old ski jumper. He was born on 12. 3. 1990 in Nowy Targ in Poland.

Dawid Kubacki (Photo by Bilan Stoch)
Dawid je vzhajajoča zvezda kluba TS Wisla Zakopane. Ta mladi fant je za svoja leta dosegel že kar nekaj zavidanja vrednih rezultatov. Na mladinskih olimpijskih igrah je dosegel drugo mesto v ekipi in zmagal v skupnem seštevku v Euroligii leta 2005, prav tako pa tudi v mednarodnem tekmovanju za pokal župana Bielskija. 
Dawid is a rising star in club TS Wisla Zakopane. This very young man already has some big successes behind. He took second place in the team at the National Junior Olympics, won the overall Euroligii in 2005 as well as in the international competition for the Cup of the Mayor Bielski. 

Dawid Kubacki (Photo by Bilan Stoch)

Septembra 2005 je z dobro formo navdušil na poletnem prvenstvu na Češkem. Tam je dosegel 3. mesto v ekipni tekmi (skupaj z Lukaszom Rutkowski), posamezno pa je pristal na 15. mestu. 
With high form he also impressed during the Summer Championship in Czech Republic, which took place in September 2005. He was great there, 3rd place in the team competition (together with Lukasz Rutkowski), and individually, among the seniors, he was 15th. 

Dawid Kubacki

Velik preboj je doživel leta 2010 na poletnem Grand Prixu. Začel je skakati z najboljšimi skakalci, nadaljeval med najboljšimi desetimi, dvakrat pa je zasedel tudi drugo mesto v Hakubi. Zmagal je na ekipni tekmi v Hinterzartnu skupaj z Adamom Malyszem, Maciejem Kotom in Krysztofom Kneadusom.
The great breakthrough happened for him in Summer Grand Prix 2010. Dawid started jumping with the best ski jumpers in the world, continued in the top ten, and he was second twice in Hakuba. He won first place in the team competition in Hinterzarten with Adam Malysz, Maciej Kot and Krzysztof Kneadus.

Dawid Kubacki

Trenutno trenira pod nadzorom Lukasza Kruczeka.
Currently he's training under the supervision of Lukasz Kruczek.

Dawid Kubacki

Dawid se zanima za motorje, ribolov, veliko časa preživi za računalnikom, na internetu. Njegova velika strast je RC Heli, zato večino svojega prostega časa preživi na letališču v Nowy Targu. Posluša različno glasbo, najbolj pa se najde v elektronski glasbi. 
Dawid is interested in motorcycles, fishing, he spends a lot of time at the computer, on the internet. He has a great passion for RC Heli, so he spends most of his free time at the airport in Nowy Targ. He is listening to different music, but his favourite is electronic - techno. 


INTERVJU // INTERVIEW

Kot smučarski skakalec veliko potuješ. Kako to vpliva na tvoje zasebno življenje?
Nimam veliko zasebnega življenja, vendar sem se tega navadil. Svoj prosti čas preživim s prijatelji in počnem ostale stvari. Všeč mi je, ko imam kaj prostega časa.
As a ski jumper you travel a lot. How does that affect your private life?
I dont have much privat life, but I just get used to this. And I spend time with friend and do other things. I like just when I have some free time.

Kaj je najboljša stvar, če si smučarski skakalec?
Najboljše je to, da lahko počnem nekaj, kar imam rad, in se pri tem zabavam.
What is (for you) the best thing about being a ski jumper?
The best thing is that I can do something I love, and have fun with that.


Kaj pa najslabša stvar?
Najslabša stvar se povezuje s prvim vprašanjem. Včasih je zelo težko, ko moraš nekaj storiti, vendar nimaš časa.
What about the worst thing?
The worst thing is in first question, sometimes it's pretty hard if you have to do something and you dont have time.


Katera je tvoja najljubša skakalnica in zakaj?
Moja najljubša skakalnica je seveda v Zakopanah. Obožujem čudovito vzdušje, ki je tam med vsakim tekmovanjem.
Which is your favourite ski jumping hill and why?
My favourite is ofcourse Zakopane, I love the atmosphere wich is always there on competitions.


Kaj ti je bolj všeč: smučarski skoki ali smučarski poleti?
Do sedaj sem imel le enkrat priložnost skakati na smučarskih poletih, vendar upam, da se to spremeni že to zimo.
Do you prefer - ski jumping of ski flying?
I had only once the oportunnity to jump on flying hills, but I hope it will change this winter.


Ali je kakšen način, da opišeš občutke med smučarskim skokom?
To vprašanje so mi že velikokrat postavili in lahko bi vam povedal več o tem, vendar morate to sami začutiti, da bi lahko resnično vedeli, kakšen je ta občutek.
Is there any way to express the feelings during the jump?
I was asked this question many times, and I can say something about it, but you need to feel it to know really how it is.


Za konec pa me še zanima, kaj si si kot otrok želel postati - si imel tipične otroške želje, postati astronavt ali pilot, ali si si že takrat želel postati smučarski skakalec?
Skakati sem začel, ko sem imel 6 let. Vendar sem si od nekdaj želel postavi pilot. Vendar, kot smučarski skakalec sem pilot samega sebe. ;-)
For the end can your tell us what did you imagine to do in life as a child - did you have any typical wishes to become an astronaut or a pilot, or was ski jumping your wish even back then?
I started jumping when I was 6 but from every begining I wanted to be a pilot, but in ski jumping I'm a pilot for myself. ;)Še enkrat bi se rada zahvalila Dawidu, ker si je vzel čas in odgovoril na moja vprašanja.
Once again I would like to thank Dawid for taking time and answering my questions.

Dawid Kubacki
We do not own any of the pictures in this blog post.

4 komentarji:

 1. nice! great opportunity! his eyes kinda scare me though, he always look kinda crazy to me, no offense =P

  xoxo

  OdgovoriIzbriši
 2. Všečno! :) Nič, potem je najbolje, če se odpravimo na skakalnico, da preverimo kako se človek počuti v zraku (joke, vsaj z moje strani, ker kje si pa upam). :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ;-) Hehe, kaže že tako, da bo treba it 1x skočit, da vidimo, kakšen je občutek, ker tile skakalci so vsi tako skrivnostni glede tega :-P

   Izbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...