ponedeljek, 12. januar 2015

Kulm 9. - 11. 1. 2015


Pa smo jih dočakali. Polete namreč. Prvi tekmi v poletih, pa še nova, prenovljena letalnica. Mislim, da lahko mirne vesti rečem, da smo vsi pričakovali dooolgeeee polete. 
So, let`s start. First competition in ski flying. The first game on the new, renovated ski jumping hill. I think I can say with a clear conscience that we all expected long flights.

Kulm Ski Flying day 1
Kulm.

No, v petek na kvalifikacijah smo lahko uživali v kar nekaj lepih poletih, v soboto na tekmi, pa so bile težave s spreminjajočim vetrom.
Well, on Friday in qualifying we were enjoying some beautiful flights, on Saturday at the game, there were problems with changing wind.

Tako so bili tekmovalci prepuščeni sreči: dober/slab veter. 
So ski jumpers were left to happiness: good / bad wind.

Kulm 2015 Tag 1
Kulm.
V petek je na kvalifikacijah zmagal naš Jurij Tepeš, ki sta mu sledila Rus Dimitry Vassiliev in Norvežan Johann Andre Forfang.  
On Friday's qualifying winer was Slovenian Jurij Tepeš, which was followed by Russian Dimitry Vassiliev and Norwegian Johann Andre Forfang.

Kulm 2015 Tag 1
Jurij Tepeš.
V soboto je slavil Nemec Severin Freund, sledil mu je Avstrijec Stefan Kraft, tretji pa je bil naš Jurij Tepeš z najdaljšim skokom tekme 231m. 
The winner on Saturday was German Severin Freund followed by the Austrian Stefan Kraft and the third was Slovenian Jurij Tepes with the longest jump of the match 231m.

Stefan Kraft, Severin Freund, Jurij Tepeš
Odlična uvrstitev je uspela tudi Petru Prevcu, ki je bil 4. in Jerneju Damjanu, ki je tekmo končal na 7. mestu. V finalno serijo se je uvrstil še Rok Justin, ki je bil na koncu 26.  
Excellent was also Peter Prevcu who finished 4th and Jernej Damjan finished in 7th place. In the final series was also Rok Justin, who was at the end of the 26th place.

Kulm Ski Flying day 1
Jurij Tepeš.
Vse rezultate sobotne tekme si lahko ogledate tule.
All the results from Saturday you can see here. 

Nedeljska tekma pa je bila zaradi premočnega vetra odpovedana!  
Sunday match was canceled due to too strong wind!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...