nedelja, 23. marec 2014

Planica 20. - 23. 3. 2014



Tudi letos je bil zaključek skakalne sezone v Planici. V četrtek, 20. 3., smo lahko spremljali kvalifikacije, v petek, 21. 3., prvo individualno tekmo, v soboto, 22. 3., je potekala ekipna tekma in v nedeljo, 23. 3., še zadnja posamična tekma. 

As usually, the end of ski jumping season was in Planica. We were able to see qualifications on Thursday, the first individial competition on Friday, the team event on Saturday and the last individual competition of the season of Sunday. 

Planica 2014

Vreme je bilo tri dni naklonjeno skakalcem, v nedeljo pa je kar pošteno deževalo, ampak to nas, ta pravih navijačev vsekakor ni ustavilo! :-) 
The weather was great the whole three days but it was quite rainy on Sunday, but that didn't stop us, the enthusiastic fans! :)

Kuža Pazi v Planici
V četrtek sem se odpravila v Planico kot spremljevalka otrok preko šole. Tako sem si lahko "ogledala" super organizacijo zavarovalnice Triglav, ki že vrsto let pelje otroke na ogled četrtkovih kvalifikacij. Otroci, učitelji in šofer avtobusa smo na poti dobili vstopnico, bon za topel obrok, znamenite "tatuje" skakalcev in lušno, zeleno kapo. 
I was in Planica as kids companion via school on Thursday. I was able to see how great the Triglav Group organisation is. They take kids to Planica every year to see the qualifications on Thurdays - for free, of course. The kids, teachers and the bus driver got tickets on the way, a coupon for a hot meal, ski jumpers tattoos and a cute green hat.

Andreas Stjernen
Ogledali smo si dva trening skoka in kvalifikacije, medtem pa smo se trudili, da bi zbrali čim več podpisev naših skakalcev in naredili čim več fotografij za spomin. Poleg lepega vremena so nas razveselili tudi naši skakalci, ki so dosegli odlične rezultate. Kar 9 se jih je kvalificiralo na tekmo (Pungentar, Lanišek, Dežman, Prevc, Hrgota, Hvala, Semenič, Kranjec, Tepeš) in Peter Prevc, ki je na tekmo že bil uvrščen. Na kvalifikacijah je zmagal naš Matjaž Pungentar. 
We saw two training jumps and qualifications, while trying to get as many autographs as possible an as many photos for memories. The weather was great and so were our ski jumpers! 9 of them qualified to the competition (Pungentar, Lanišek, Dežman, Prevc, Hrgota, Hvala, Semenič, Kranjec, Tepeš) and Peter Prevc, who was pre-qualified. Our Matjaž Pungertar won the qualifications.

Jaka Hvala
Karte za ogled petkove tekme sem dobila na nagradni igri, ki jo je zavarovalnica Triglav priredila na twitterju. Spremljala sem samo popoldanske skoke, ko so tekmovali naši fantje. (Zjutraj pa so imela dekleta trening.)
For the Friday's competition I got the tickets on sweepstakes that the Triglav Group had on twitter. I was only watching the afternoon match of our guys. (The girls had training in the morning.)


Walter Hofer
Tako kot v četrtek, nas je tudi v petek v Planici razvajalo sonce in naši skakalci. Peter Prevc je skočil na tretje mesto. Robert Kranjec je bil na koncu 11., Cene Prevc 16., Nejc Dežman 22., Matjaž Pungentar 23., Jurij Tepeš 24. in Robert Hrgota 25. Anže Lanišek in Jaka Hvala se v finalno serijo nista uvrstila. 
Zmagal je Nemec Severin Freund, drugi pa je bil Norvežan Anders Bardal. 
Just like on Thursday, the weather and our ski jumpers were great on Friday. Peter Prevc was third, Robert Kranjec 11th in the end, Cene Prevc 16th, Nejc Dežman 22nd, Matjaž Pungertar 23rd, Jurij Tepeš 24th and Robert Hrgota 25th. Anže Lanišek and Jaka Hvala didn't make it to the final round, 
Germany's Severin Freund won and Norway's Anders Bardal was the second.

Anders Bardal
Sobotne tekme se žal nisem uspela udeležiti, sem jo pa vseeno spremljala po televiziji. Ogledali smo si lahko ekipno tekmo, kjer so slavili Avstrijci, drugi so bili Poljaki in tretji Norvežani. Slovenija je na koncu zasedla 5. mesto. 
I wasn't able to go to Planica on Saturday, but I watched it on TV. We were able to see the team competition, Austria was first, Poland was second, Norway was third. Slovenia was fifth.

Manuel Fettner
Danes pa še veliki zaključek celotne sezone z zadnjo tekmo. V Planico sem se odpravila skupaj z Matejo D., ki je bila v Planici prvič . V Planici nas je pričakal dež in mraz, vendar se ta pravi navijači ne damo in smo v Planico prišli dobre volje in z ogretimi glasilkami. 
And today there was the last day of the season with the last competition. I went to Planica with Mateja D., who was there for the first time. There was rain and snow but hey, we're the real fans! We got there in a great mood. 

Bjorn Einar Romoeren
Z Matejo sva celo pripravili plakat za spodbudo našim skakalcem. 
Za vztrajnost in pogum pa smo bili bogato poplačani. Peter Prevc nas je razveselil z zmago na zadnji tekmi IN novim rekordom skakalnice! Človek kar pozabi, da ga zebe v noge in da je cel premočen! :-) 
Na stopničkah sta bila še Severin Freund in Anders Bardal.
Mateja and I even made a banner for Slovenia.
And it really paid of to be there! Peter Prevc wond AND made the new hill record! You can easily forget about the cold and soaked clothes with that.
Severin Freund and Anders Bardal also made it to the podium.

Peter Prevc
Na 10. mestu je pristal Jernej Damjan, 19. je bil Jurij Tepeš, mesto višje Nejc Dežman, 23. Matjaž Pungentar, 27. Cene Prevc in 29. Tomaž Naglič. 
Jernej Damjan was 10th, Jurij Tepeš was 19th, Nejc Dežman 20th, Matjaž Pungertar 23rd, Cene Prevc 27th and Tomaž Naglič 29th.

Cene Prevc
Po koncu tekme in podelitvi nagrad za današnjo tekmo je sledila še razglasitev zmagovalca v poletih, kjer si je mali kristalni globus priletel naš odlični Peter Prevc! Drugi je bil Noriaki Kasai in tretji Gregor Schlierenzauer. 
After the competition they announced the ski flying winner - Peter Prevc! Noriaki Kasai was second and Gregor Schlierenzauer third.

Noriaki Kasai
Veliki kristalni globus si je letos prislužil Poljak Kamil Stoch, drugi je bil naš Peter Prevc in tretji Severin Freund. 
Kamil Stoch was the best overall, Peter Prevc second and Severin Freund third.

Kamil Stoch
Ekipno so slavili Avstrijci. 
And Austria was the best this season as team.

Andreas Kofler
Na koncu lahko rečem le, da tile štirje dnevi v Planici vedno prehitro minejo in da že sedaj komaj čakam naslednje leto, da gremo spet v Planico! :-) Upajmo, da nam takrat poleti ne uidejo. :-) 
All I can say in the end is, the four days in Planica always pass to quickly nad I can't wait for the next year! :)

Tom Hilde
Vam pa predlagam, da do takrat na Facebooku in Twitterju dodate zavarovalnico Triglav saj vam ta ves čas pripravlja veliko nagradnih iger s super nagradami! :-) 

Robert Kranjec
P.S.: Fotografije so vse moje - ker slika pove več kot tisoč besed, sem jih dodala kar precej. Upam, da so vam všeč!
P.S.: All the photos are mine - photo says more than a thousand words, so I added a few. Hope you like them!

Jurij Tepeš


6 komentarjev:

  1. Hej, potem si stala v četrtek nekje blizu mene :D imam namreč enake slike haha :D

    Jaz sem šla potem še v Kranjsko - kjer sem se slikala z Norijakijem in Severinom! :D *najbolsrečna*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A res? Jaz sem bila tam pri stopnicah nekje :-) Večino časa :-)
      V Kranjski sem se pa ustavila samo v NED, ko sva z Matejo šli na kosilo v hotel Prisank in skozi okno gledali avstrijske skakalce, ki so pakirali kufre in se odpravljali domov :-)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Hvala :-)
      Upam, da bo tudi drugo leto spet tako :-)

      Izbriši
  3. thank you, understood everything xD

    anyway, looks like fun, and congrats on Prevc yesterday, and on the SF crystal globe? I was really confused about that one =P

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sorry I was just toooo tired yesterday to also translate it. We will do it today :-)

      Thanks, it was soooo nice to see Peter won again. He was fist in SF and second in overall :-)

      Izbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...