torek, 22. marec 2016

Planica 2016: sobota & nedelja

 
Tudi letos sva se z Matejo odpravili v Planico in tudi letos nama je pri tem pomagala zavarovalnica Triglav! Najlepša hvala za karte, s katerimi ste nama omogočili ogled poletov v soboto in nedeljo! 

Planica 2016
Vremenske napovedi so bile čudovite, ampak vseeno sva spakirali debelo bundo in še ene tople nogavice :-) Karte so bile razprodane, pričakovana je bila gneča na cesti. Ampak ... obe z Matejo sva preveliki zaspanki, tako da nama pred 5:00 ni uspelo pokonci. Že to je več kot ogromen dosežek! 
Planica 2016
V soboto sva se ob 6:05 odpravili iz Grosupljega proti Kranjski Gori. No, ob 7:15 sva bili že parkirani in preobuti v Kranjski Gori! Tudi na brezplačni krožni avtobus sva ekstremno hitro prišli in že sva bili na poti proti Planici. 


V nedeljo je bila zgodba s potjo do Planice precej drugačna! Če na soboto ni bilo gneče, sva bili prepričani, da je tudi v nedeljo ne bo in tako štartali ob isti uri kot dan prej. No, vse je gladko potekalo ... do Jesenic. Tam sva skoraj uro in pol stali v koloni in se po polžje (če sploh) premikali dobrih 5km! Vmes seveda grozna nuja po wc-ju, wc-ja pa od nikjer. V zadnjih izdihljajih sva prišli do Petrola ... Potem pa pogumno naprej. Do Kranjske Gore. Na srečo se je promet potem sprostil in pot je vseeno potekala hitreje. Ampak vseeno sva do Kranjske Gore potrebovali približno 2 uri in 40 minut! 
Zlatorog
 Ob poti je bilo ogromno policistov, ki so skrbeli, da bi promet potekal čim bolj tekoče.  

Planica 2016
Vzdušje v Planici je bilo oba dneva fenomenalno, ampak v nedeljo je bilo pa res nekaj neverjetnega! Sama sicer že dobrih 10 let redno hodim v Planico (včasih je uspelo tudi za vse štiri dni), ampak kaj takega kot letos v nedeljo pa še nisem doživela! 4x sem (smo) zapela Zdravljico: najprej enkrat za vajo, potem pa še trikrat ob podelitvi.


Morje slovenskih zastav kamor pogledaš! Dejansko ob slovenskih skokih nisem videla drugega kot zastave, saj jo je vsak drugi obiskovalev imel s seboj in veselo ter ponosnov vihral z njo ob skokih naših skakalcev (no, in Kasaia .... on je pa itak legenda! :-) )

Planica 2016
"Najhujši" del Planice v nedeljo pa je meni osebno odštevanje do zadnjega skoka, ker vem, da je potem ena ogromna pavza do naslednjih tekem, ko bomo lahko spet navijali za naše skakalce. 


Letos sva bili z Matejo bolj naklonjeni snemanju kot pa samemu fotkanju, zato imava letos za vas pripravljenih nekaj več video posnetkov, kjer si lahko ogledate super vzdušje med čakanjem na začetek tekme, ob skokih naših orlov, od podelitvi globusov ... :-) 


Upava, da sva vam z njimi vsaj malo približali najina občutja in vzdušje, ki naju je spremljajo čez vikend. 


4 komentarji:

  1. <3

    Super je bilo, me prav zanima kaj naš čaka naslednje leto!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo je res noro in nepozabno! <3 Komaaaaj čakam drugo leto! (Natalija)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam :-) Tole doživeti v živo je res noooroooo :-D

      Izbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...