petek, 05. september 2014

Sophie Kinsella: Igra parov

Če nimate ideje, katero knjigo bi naslednjo prebrale, imam za vas predlog. Predstavljam vam knjigo, ki sem jo pred kratkim prebrala in mi je bila zelo všeč.


Avtorica: Sophie Kinsella
Naslov: Igra parov
Leto izdaje: 2012
Prevod: Alenka Perger
Založba: Učila
Število strani: 250Zgodba pripoveduje o bogatem paru Patricku in Caroline, ki sta za konec tedna priredila zabavo s teniškim turnirjem. Vendar Patrick svoji ženi ne pove pravega razloga, zakaj se je odločil prirediti zabavo. 

Na svoj dom sta povabila še tri druge pare: Stephena in Annie njuna nekdanja siromašna soseda, novopečenega bogataša Charlesa in Cresside, ter zagrizeno tekmovalnega soseda Dona in njegovo hčer Valerie

Vsi štirje pari se čez vikend pomerijo v igrah tenisa, njihovi otroci pa tačas pripravljajo predstavo za svoje starše in se zabavajo po svoje.

Patrick je vedno bolj živčen in kar ne more več skrivati, zakaj je organiziral tole zabavo. Tako povabi Charlesa v svoj kabinet in mu predlaga kupčijo, s katero bi sam zelo obogatel. Vendar pa Charles noče sodelovati z njim in je zato Patrick izjemno razočaran.

Vendar na svoje limanice ujame nič hudega slutečega Stephena, ki z njim sklene pogodbo. 
Zvečer se zberejo ob pijači, preseneti pa jih tudi prihod Charlesovega bivšega dekleta Elle, s katero se Charles ta večer ponovno zaplete.

Naslednji dan Stephen, Annie in otroci odidejo k maši, kjer se srečajo z Donom in Valerie, ki ju povabita na ogled njunega hotela. Tam se Stephen in Don začneta pogovarjati in Stephen izve, da je bil podpis pogodbe s Patrickom velika napaka. Tako se odloči, da se bo pogovoril z njim in poskušal preklicati pogodbo.

Med tem časom pa Charles izve, da sta z ženo v velikih dolgovih in da bosta verjetno ob ves denar. 

Ob igrah tenisa je preteklo tudi veliko alkohola in tako se jeziki razvežejo in marsikatera skrivnost tako privre na plan. 

Katere skrivnosti? Knjigo v roke in kmalu boš izvedel-a tudi sam-a. 

2 komentarja:

 1. don't understand a word of this, but I love her books =)

  xoxo

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I know, sorry it`s only in my language :-P
   Yes, her books are great! :-)

   Izbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...