ponedeljek, 26. oktober 2015

#LoveIsOn: Revlon Ultra HD šminka Iris in Photoready Kajal Matte Charcoal

V Revlon sem se prvič zaljubila pred davnimi davnimi leti tik pred maturantskim plesom. Kakšen mesec prej sem namreč šla na promocijsko ličenje v Beauty World, kjer me je vizažistka naličila z Revlon ličili in bila sem navdušena. Takrat sem prvič kupila njihov ColorStay puder za mastno kožo, svojo prvo pravo paletko senčil (njihov četvorček), rdečilo in maskaro - vse od Revlona. In potem sem se davna leta nazaj po vizažistkinih navodilih prvič sama res čisto popolnoma naličila za maturanstki ples (Prej namreč nisem nosila nič drugega kot puder in maskaro - ko zdaj pogledam predale z makeupom … uf!). In še zdaj sem ponosna, da mi je makeup brez posebnega truda super uspel! Ko sem primerjala s kakšno, ki je prišla naličena od profesionalke s približno 3 odtenke pretemnim pudrom, sem bila pa sploh vesela, da sem se vsega lotila sama. :) 


Revlon Ultra HD Lipsticks Iris in Revlon Photoready Kajal Matte Charcoal


In vse od takrat sem vsaj pri pudru zvesta Revlonu. Ne glede na to, koliko drugih sem sprobala, vedno se vrnem k ColorStay. Itak je tudi eden redkih drogerijskih pri nas, kjer tudi nam bledim nudijo dovolj svetla odtenka. Z veseljem bi se še vedno "držala" tudi maskare, pa je ni več. Polovica krtačke je imela super kratke ščetine, polovica daljše zaobljene in res je lepo privihala trepalnice. 

Če že zanemarjam ostale Revlonove izdelke, sem bila zelo zelo vesela ponudbe, da testiramo dva njihova izdelka - šminko in kajal črtalo. Izbrala sem šminko Ultra HD v odtenku Iris, ker se mi je zdel super vsakdanje jesenski. In pa Photoready Kajal HD črtalo v odtenku Matte Charcoal, ker črnih črtal ne nosim rada, rjavih imam pa že cel kup! 


Revlon Ultra HD šminka Iris

Revlon Ultra HD Lipstick Iris


Revlon Ultra HD šminka je v lepi, elegantni embalaži s prozornim pokrovčkom, kar je super, saj se lahko prepričaš o odtenku, tudi če ni testerja. Pokrovček se dobro zapre, zato ni strahu, da bi se šminka v torbici odprla, pa tudi precej kompaktno izgleda, čeprav na srečo še nisem preizkusila, kako je, ko pade na tla. Odtenek je zapisan na dnu, na nalepki v približku swatcha. Na prvi pogled je embalaža malo večja, kar je tudi super, ker itak v torbici vedno vse izgubim! Kar se tiče praktičnosti embalaže, pa je zame pomanjkljivost to, da se šminke ne da popolnoma "skriti" v navoj. Malenkost je kuka ven, kar ni fajn za nas slabovidne nerodneže, ki imamo grozne težave z zapiranjem pokrovčkov - parkrat sem že zgrešila in s tem pomazala šminko po robu pokrovčka. 


Revlon Ultra HD Lipstick Iris


Tudi sama šminka je malce neobičajno prirezana, vsaj jaz nisem vajena takšnih (podobno kot njihove Lip Butter). Za ožje ustnice zna biti precejšnja težava, ker je šminka precej velika, se jo pa da lepo usmerjati z robom. Prav tako je lahko zato malce težavnejši nanos pri malo bolj "razgibanih" ustnicah. To so sicer zadeve, ki jih lahko reši čopič za ustnice, ki pa ga vsaj jaz redko uporabljam, ker sem pač lena. Potem pomanjkljivosti popravim z vatirano palčko, kar pa, roko na srce, počnem vedno pri živih in močnejših odtenkih (in takih je v moji zbirki 99 %), torej sem na to čisto navajena.


Revlon Ultra HD Lipstick Iris



Šminka čudovito diši! Ima rahlo piškotkasto sladkast sadni vonj, neumeten, zelo prijeten. Tudi okus se mi zdi rahlo sladkast (nisem je jedla, no!), nič neprijetnega.

Iris je popoln jesenski odtenek - temno rdeč, burgundy, z roza podtonom, ki postane dejansko viden šele ob nanosu. Odlična za vsako priložnost, vsaj meni, ki ne maram nude odtenkov. Presenetilo (in prestrašilo) me je, da so v šminki tudi bleščice - ne le šimer, dejansko malo večje srebrnkasto-roza bleščice. Ki na srečo na ustnicah ne izgledajo vidne, dokler šminka ne začenja izginjati. Pripomorejo pa k izgledu res super sijočega kremnega finiša.

Nanesem najprej eno plast in jo popivnam z robčkom. Tu se potem vidi poplava bleščic, prilepljenih na ustnice (vseeno brez neprijetnega, suhega občutka). Zato nanesem še eno plast - po navadi kar s tapkanjem šminke, sploh na zgornji ustnici, se mi zdi, da je nanos lepši in je šminka obstojnejša. Šminka se sicer lepo nanaša, zelo enakomerno, gladko in ne poudarja suhih predelov ustnic, bleščice se enakomerno razporedijo in ne svaljkajo, ampak se zlijejo z odtenkom. Je lepo pigmentirana in se ne "kupčka". Pusti kremast finiš s sijajem, k njemu pripomorejo tudi bleščice, ki na ustnicah ne izgledajo, kot da sem pravkar priletela iz sredine osemdesetih let. Na srečo. 


Revlon Ultra HD Lipstick Iris na ustnicah


Revlon Ultra HD Lipstick Iris popivnana - takole izgledajo bleščice


Obstojnost? Mnja. Povprečna obstojnost kremne šminke, bi rekla. :) Nič za dol past, ampak sem bila malo razočarana, ker me je Revlon sicer z obstojnostjo razvadil pri pudrih, maskarah in senčkah. Na mojih ustnicah zdrži do 2 uri, tudi če ne pijem in ne jem (AMPAK - na moji koži je večina izdelkov slabo obstojnih, tako da za merilo vzemite raje svoj povprečni čas obstojnosti šminke. ;)). Kar je pri tem plus, je to, da šminka bledi enakomerno in ne le po sredini. Ker res sovražim, ko mi ostane le zunanji rob šminke, kot da bi si ustnice občrtala s pretemnim črtalom. No, tega pri Revlonovi šminki ni. Ustnic ne suši, prej jih neguje, občutek je kot pri nanosu balzama, v vetru lahko pričakujete, da se bo na šminko prilepil tudi kakšen pramen las, zato pazjivo, da je ne razmažete. ;) 

Ocena: 3-4/5 (zaradi velikosti šminke in obstojnosti).
Bi jo kupila? Bi, če bi naletela na odtenek, ki bi mi bil poseben in bi mi padel v oči, in če bi bile znižane. :P


Revlon PhotoReady Kajal Matte Charcoal

Revlon PhotoReady Kajal Matte Charcoal 


Pred kakšnim mesecem sem ugotovila, da sploh ne uporabljam več črtal! Ampak (spoiler alert), tole bo to dejstvo popravilo. 

Najprej: OBOŽUJEM črtala, ki imajo na eni strani gobico, sploh če je gobica takšna, kot tale. Vsaj meni noben čopič črtala ne zabriše tako lepo kot ta gobica. Je mehka, ampak ne premehka, da se še vedno da lepo zabrisovati, upam samo, da je uporaba ne bo prehitro izmučila (ideja: naj se kdo spomni nadomestnih gobic za takšna črtala, če še ne obstajajo, Revlon, z veseljem bi jih kupila cel komplet, sploh ker sem tudi lena pri pranju čopičev in podobnega). 

Sicer izgleda kot klasično črtalo s pokrovčkom, slednji na srečo ni lahko uničljiv in mi še ni počil. Nič ni hujšega kot počen pokrovček črtala, ki ga prenasilno potisneš nazaj na svinčnik in papa ostra konica. 

Matte Charcoal je odtenek, odlično opisan že z imenom. Gre za mat temnejši siv odtenek. Čudovito se ga zabrisuje, zelo enakomerno. Črtalo je res mehko, kot se za kajal spodobi, nanaša se ga rahlo in gladko, tudi že malce zdelana konica ne povzroča težav. Prav toliko, kot je mehko, je tudi super pigmentirano.

Uporabljam ga predvsem na spodnji veki med trepalnicami, ko se mi ne ljubi nič drugega, pa ga nanesem in zabrišem še na zgornji veki - ne ravno za zadimljene oči, ampak ravno toliko, da imam nekaj na očeh. Odtenek je super za vse, ki nimate najraje črnih črtal, nočete pa se vedno držati le rjavih.

Črtalo ni vodoodporno, kar je zame plus, saj so vodoodporna črtala praktično edini kozmetični izdelek, ki mi draži oči. Tole črtalo mi oči ne razdraži, ne solzi. 

Obstojnost? Na spodnji veki ga čez dan ne rabim popravljati, tako da mi zdrži ves čas, kolikor nosim makeup (po navadi je to do 8 ur), tudi zbledi mogoče le malenkost. Ko ga zabrišem, ostane na mestu. Da se ga popravljati, ampak se ne topi in ne paca samo po sebi. Moje zgornje veke se hitro zmastijo, zato ob uporabi črtala uporabim še primer (po navadi Urban Decay Primer Potion), ampak kljub temu se mi vsa črtala stopijo v roku ure ali dveh in se naberejo v gubo. No, tole je izjema. Zdrži mi približno 4-5 ur, preden se nabere v gubo, tako da mi je super za kak sprehod ali pa hiter opravek. Ker ne potrebujem poleg črtala še čopiča za zabrisovanje, se mi zdi odlično tudi za na pot. 

Ocena: 5/5
Bi ga kupila? Bi in bom. :)


Revlon PhotoReady Kajal Matte Charcoal swatch


Ko ti po nesreči uspe super swatch, objaviš kar takšno fotko …
Na tej ponesrečeni fotki (Res je težko fotkat s fotoaparatom v eni, ogledalcem v drugi roki, hkrati pa lovit svetlobo, da bo šminka pravilno zajeta, no!) swatcha šminke se po nesreči vidi še moj nedeljski makeup z zabrisanim črtalom (Okej, čisto malo, ampak vidi se!) in pa realni odtenek šminke v senci (Uporabljeni sta še Lancome Volume a Porter maskara in pa Vichy Normaderm BB krema, o njiju več v eni od prihodnjih objav). 

Revlon PhotoReady Kajal Matte Charcoal in Ultra HD Lipstick Iris 


Šminka je na voljo po 10,89 € na Click2Chic TU, črtalo pa po 9,80 € na Click2Chic TU.
Po novem je Revlon na voljo tudi v (nekaterih) Tuš drogerijah! Ste že pobrskale, kaj vse je na voljo pri njih? V Velenju žal (ali pa na srečo moje denarnice) Tuš drogerije nimamo.

Kateri Revlonov izdelek imaš ti najraje? 




14 komentarjev:

  1. LOOKS good on you
    http://melodyjacob1.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ocena, kar se šminke tiče res mini kul, da se ne zavije dokonca v embalažo, sama sem jo že prav poškodovala, obstojnost= slaba:), je pa fin občutek in pigment.:). In dobre fotke**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se čisto strinjam s tvojim opisom ja! Vidim, da mava podobne vtise. :D Hvalaaa! <3

      Izbriši
  3. Moje tresoče roke tudi niso kaj preveč pripomogle k temu da bi šminka ostala cela ob zapiranju :D
    Si pa izbrala res lep odtenek šminke in na zadnji slikci se mi zdi da ti tako lepo poudari oči ta šminka <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Odtenek šminke je hud, glede obstojnosti sem totalno raočarana. Pač pri tej šminki mi je tko "dej odločte se no"...barve za šminke, ućinek tak vazelinast, ne vem...se ne morem odločit, oni tudi ne očitno. Obstojnost je porazna, totalno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je razočaranje glede obstojnosti - od Revlona bi dosti več pričakovala!

      Izbriši
  5. Jaz skoraj vedno zgrešim ko jo zapiram haha :D
    Mi je pa tale odtenek tudi krasen (jaz imam Rose), ampak me je pa zmotil videz bleščic, ker sem preveč lena za touch-up :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potem nisem edina. :P
      Jaz v njej niti nisem pričakovala bleščic, ampak pri moji vsaj na srečo niso vidne. :D

      Izbriši
  6. Ej, a veš da sva čisto isto zadevo izbrali? In šminko in barvico. :D Res luštna objava, sploh tisti del ko se vidi obraz mi je fuuul všeč (fotka)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha reees? Ma kakšne so šanse za to. :D
      Hvala ti! Mi dosti pomeni, ker sem se končno prvič takole opogumila. :P

      Izbriši
  7. Odtenek šminke je res wau. Škoda, da je obstojnost tak slaba. Je pa tista fotka kjer se vidi obraz res fajna in šminka ti res lepo pristaja. :))
    J.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...