sreda, 20. januar 2016

Svetovno prvenstvo v poletih

 


Pa je za nami. Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih namreč! 

Začelo se je v četrtek, 14. 1., s kvalifikacijami. Sledili sta posamični tekmi v petek in soboto, ter ekipna tekma v nedeljo.

Na četrtkovih kvalifikacijah je slavil Norvežan Anders Fannemel, drugi je bil naš Robert Kranjec in tretji Švicar Simon Ammann. 
Na tekmo se je uvrstil tudi Jurij Tepeš, ki je kvalifikacije končal na 4. mestu, ter Anže Lanišek na 10. mestu. 


V petek smo spremljali dve seriji. Po prvi je bil v vodstvu Peter Prevc, vendar ga je v drugi seriji premagal Kenneth Gangnes in tako prišel na sobotno tekmo s slabo točko prednosti. Na tretjem mestu je bil Stefan Kraft.

Source.
V soboto je vreme spet malce ponagajalo organizatorjem in tako smo si ogledali le eno serijo, ob koncu katere je slavil Peter Prevc! Gangnes je tako dobil srebro, Kraft pa bron. 

Peter Prevc.
Branilec naslova, Freund, je pristal na 6. mestu.

Tako v petek, kot v soboto smo bili priča novemu rekordu skakalnice. Obakrat ju je postavil Peter Prevc, in sicer v petek s poletom 243m, ter v soboto 244m! 

Source.

Odlični so bili tudi ostali naši skakalci. Jurij Tepeš je končal na 9. mestu, Robert Kranjec na 10. in Anže Lanišek na 12. mestu. 

V nedeljo je potekala še ekipna tekma v poletih. Glavni favoriti so bili Norvežani, takoj za njimi pa Slovenija. Vendar se žal ni vse izšlo po naših pričakovanjih in pristali smo na končnem 4. mestu. Kar pa nikakor ni slaba uvrstitev, le Peter nas je zadnje čase kar malce razvadil z uvrstitvami na prva mesta. ;-)

Jurij Tepeš.

Čestitke Prevcu za nov naziv, ter Tepešu, Kranjcu in Lanišku za borbo na ekipni tekmi in odlično uvrstitev na svetovnem prvenstvu.
Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...