četrtek, 17. december 2015

Spet je čas ... za skoke!


Kar malo sram me je, kako letos kar nimam časa, da bi lahko kaj napisala o tekmah v smučarskih skokih. Seveda jih zvesto spremljam vsak vikend in navijam za naše skakalce. Še posebej so mi všeč njihove letošnje zelene kapice. :-) Fuuuul so luštne! :-) So tudi vam všeč? ;-)

Zelena slovenska ekipa :-)


20. 11. 2015 se je končno začela nova sezona v smučarskih skokih. Celo poletje sem čakala, kdaj bo ta čas. Skoki so meni edina pozitivna stran zime :-P  V Planici me še sneg in mraz ne motita :-P

Letošnja sezona se je za slovenske skakalce začela odlično. Na ekipni tekmi v Klingentalu so namreč zasedli odlično drugo mesto. Sicer so 6 od 8 skokov bili v vodstvu, na koncu pa so jih žal premagali Nemci. Ne bom lagala, bila sem kar malce razočarana, ampak ... drugo mesto je vsekakor odličen dosežek. :-) 


Postava skakalcev za prvo ekipno tekmo.

Naslednji dan je potekala posamična tekma. Tudi tu so se naši fantje odlično odrezali. Tako kot lani, nas bo tudi letos s svojimi rezultati razveseljeval Peter Prevc, ki je na tekmi dosegel drugo mesto. Pred njim je bil le Norvežan Daniel Andre Tande, tretji pa Severin Freund.

Peter Prevc, Daniel Andre Tande, Severin Freund.


Odličen je bil tudi Petrov brat Domen, ki je bil na koncu osmi. Jurij Tepeš je bil deseti. Na tekmo sta se uvrstila še Anže Lanišek, ki je tekmo končal na 35. mestu in Nejc Dežman, ki je bil na koncu 48.

27. in 28. 11. naj bi potekali tekmi na Finskem v Ruki. Žal je vreme krojilo usodo obeh dni. Tekmi sta bili tako odpovedani. :-( 

V zimo odeta Ruka.


4. - 6. 12. smo spremljali tekme na Norveškem, v Lillehammerju. V soboto je spet vreme krojilo usodo tekme. Kvalifikacije so bile odpovedane, tako smo na tekmi lahko gledali skoke vseh 73. skakalev, od tega jih je bilo kar 7 diskvalificiranih! Zaradi vremena so tako izpeljali le eno serijo, kjer je zmagal Severin Freund, drugi je bil Kenneth Gangnes in tretji Andreas Stjernen. 

Naš najboljši je bil Domen Prevc na 8. mestu, na 11. pa mu je sledil brat Peter. 

Kenneth Gangnes, Severin Freund, Andreas Stjernen.


Na nedeljski tekmi so prav tako prevladovali Norvežani, le da se je tokrat med njiju "vrinil" naš Peter Prevc. Prvi je bil Kenneth Gangnes, tretji pa Johann Andre Forfang. 

Peter Prevc, Kenneth Gangnes, Johann Andre Forfang.

Smo pa lahko bili toliko bolj veseli pretekli konec tedna, ko smo spremljali tekmi v Rusiji v Nizhny Tagil-u. Na sobotni tekmi je zmago dosegel Severin Freund, drugi je bil naš odlični Peter Prevc, tretji pa Norvežan Joachim Hauer (res odličen začetek sezone za Norvežano letos). Anže Lanišek je pristal na odličnem 7. mestu.


Peter Prevc, Severin Freund, Joachim Hauer.


No, v nedeljo pa je bilo lahko naše veselje še toliko večje, saj je Peter Prevc po vseh drugih mestih v tej sezoni tokrat skočil še stopničko višje in pristal najvišje! :-) Za njim je pristal Avstrijec Michael Hayboeck, tretji pa je bil Norvežan Johann Andre Forfang. Takoj za njim pa naš Anže Lanišek, ki se je res odlično odrezal na tekmi! :-) V finalni seriji smo videli še Roberta Kranjca, ki je pristal na 16. mestu, Anžeta Semeniča na 29. in Jurija Tepeša na 30. mestu. 

Michael Hayboeck, Peter Prevc, Johann Andre Forfang.


Peter si je z zmago pridobil tudi rumeno majico vodilnega, ki jo bo ponesel v Engelberg, kjer bodo skoki potekali tale vikend. 

Peter Prevc


Nato pa sledi nekaj dni "počitka" in potem že novoletna turneja! Kar ne morem verjeti, kako čas hitro beži! :-) Vsako leto komaj čakam novoletno kosilo, ko si lahko zraven ogledam drugo tekmo novoletne turneje. :-) Mogoče mi pa nekoč uspe vsaj eno izmed njih obiskati in si jo ogledati v živo :-) (Dekle lahko sanja :-P )

Kako ste pa kaj ostali zadovoljni z rezultati naših skakalcev in ali je še kdo od vas tko navdušen nad novimi, zelenimi kapicami? :-)

2 komentarja:

Hvala za komentar! Z veseljem ga bova prebrali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...